Ove godine “Kulisa” u online izdanju

Šesti festival amaterskih pozorišta “Kulisa”, ove godine po prvi put u onlajn izdanju, održaće se u periodu od 18. do 21. marta, pod sloganom “Zagrli me”. Predstave će biti emitovane svakog dana festivala na YouTube kanalu SKC-a, u terminima od 19 i 21 sat.

Takmičarski deo festivala čini šest predstava koje je u repertoar prošlogodišnjeg izdanja uvrstio selektor, Dragan Jakovljević, reditelj Knjaževsko-srpskog teatra, a koje zbog otkazivanja festivala, publika nije imala priliku da pogleda.

Ono što će svakako najviše neodstajati ovogodišnjoj “Kulisi” jeste upravo ono što je i čini jednim od najiščekivanijih pozorišnih događaja u gradu i što daje potpuno opravdanje i puno značenje pojmu festival u nazivu ove manifestacije, a to su svakako učesnici i publika, kao i atmosfera i ambijent koju razmena kreativnih impulsa, entuzijazm i ljubavi prema pozorišnoj umetnosti, donosi.

Kako bi ipak bile ostvarene komunikacija i interakcija i sa učesnicima i sa publikom predviđeno je održavanje pratećeg programa festivala putem Zoom aplikacije. Naime, poslednjeg dana festivala, 21. marta, sa početkom u 21 sat, biće održana tribina “Zakulisni razgovori”, čiji učesnici su članovi stručnog i žirija učesnika. Tematski akcenat tribine biće na polažaju pozorišta u novim okolnostima uslovljenim pandemijom. Tribina je otvorenog tipa i svi zainteresovani se mogu priključiti i učestvovati.

Odluku o najboljima i na ovogodišnjoj Kulisi donosiće dva žirija. Stručni žiri radiće u sastavu Dragana Dabović, pozorišna, filmska i televizijska glumica, Marko Marković, glumac Narodnog pozorišta u Somboru i Stefan Pavlović, umetnički rukovodilac Krik teatra.

Žiri učesnika koji čini po jedan predstavnik svake od selektovanih predstava.

                                                    R E P E R T O A R

Četvrtak, 18. mart, YouTube kanal SKC

19:00 ŠTA JE SOBAR VIDEO, Gradsko pozorište, Kulturni centar Smederevska Palanka

Petak, 19. mart, YouTube kanal SKC

19:00 POLICAJCI, Dramski studio mladih, Gradsko pozorište Bečej

21:00 POLICAJCI, Pozorište Janko Veselinović, Bogatić

Subota, 20. mart, YouTube kanal SKC

19:00 OTVORENO O BEZNAĐU, Dramski studio AKUD-a Sonja Marinković, Novi Sad

21:00 MIRIS ŽIVOTA UNAZAD, Akademsko pozorište SKC Niš

Nedelja, 21. Mart, YouTube kanal SKC

19:00 GARDEROBER, Teatar 5, Beograd

21:00 ZAKULISNI RAZGOVORI, Zoom platforma

Post Author: Milan

Ostavi komentar