Otvoren 12. Arsenal fest – Nova budućnost

Početak 12. Arsenal festa u Kragujevcu, koji se ove godine organizuje pod sloganom Nova budućnost najavile su najpre reke mladih koje su se u ranim popodnevnim satima slivale ka Kneževnom arsenalu. Dok su na Garden stage – u prvi nastupi počeli u 19.30 sati, početak na glavnoj sceni – Main stage u 21.00 ozvaničio je dvojac Buč Kesidi.

U prostoru Kneževog arsenala, na tri scene – Garden stage, Main stage i Explosive DJ stage do subote 2. jula publika će uživati uz nastupe brojnih muzičara iz Srbije i sveta, a festivalsku atmosferu i jedinstven prostor Kneževog arsenala i ove godine upotpunjuju vešti animatori na štulama i žongleri.

Prve večeri nakon Buč Kesidija, nastupili su Rock El Clasico Stefan Milenković i Nele Karajlić i grupa Negativ, a garden stejdž bio je rezervisan za rokenrol veterane Električni orgazam, zatim bend Vizelj, Decu loših muzičara i Sunshine.

Eksploziv stejdž obeležili su nastupi Petrovitz YU B2B Theanilo, Goranche B2B Marco White, Peppe, Cheeka & Baloo.

Koncerte na main steg- u, večeras otvara Ana Popović, potom će u 21.00 nastupiti Van Gogh, a nastup britanskog alternativnog benda Placebo predviđen je u 22.45. Pola sata posle ponoći nastupiće regionalna trep zvezda Senidah. U subotu 2. jula, na zatvaranju Arsenal festa, na glavnoj sceni nastupiće Konstrakta, Thievery Corporation i Goblini.

Inače, dodatni program festivala koji je ove godine organizovan pod sloganom”Arsenal fest – Nova budućnost” biće realizovan na nekoliko lokacija u širem centru Kragujevca. Tokom tri festivalska dana organizatori očekuju rekordnu posetu.

Zbog velikog značaja za kulturni život Kragujevca, festival je 2020. godine proglašen za manifestaciju od javnog značaja i dobitnik je ”Đurđevdanske nagrade” za doprinos kulturi u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar