Nova imena Arsenal festa: Clutch, Dubioza kolektiv, Nemanja Radulović, Pendulum DJ set…

Spisak učesnika Arsenal festa 23 u Kragujevcu, koji ove godine traje četiri dana, od 28. juna do 1. jula, bogatiji je za šest imena! U prostoru Kneževog arsenala nastupiće američki bend Clutch, Nemanja Radulović i orkestar Double Sens, Dubioza Kolektiv, Nikola Vranjković, afrobeat muzičar Seun Kuti, a publika će čuti i Pendulum DJ set!

Clutch će se na Main stage-u 29. juna prvi put koncertno predstaviti u Srbiji. Bend koji smatraju simbolom gruv roka nastao je još 1991, a trenutno promoviše 13. album „Sunrise on Slaugher“. Svetsku popularnost donela su im izdanja “Pure Rock Fury” (2001), “Blast Tyrant” (2004), “Robot Hive/Exodus” (2005) i “From Beale Street to Oblivion” (2007).

Međunarodno priznati virtuoz na violini Nemanja Radulović zasviraće u petak 30. juna na Mainu sa svojim orkestrom “Double Sens” koji čini 20 vrsnih muzičara iz Srbije i Francuske. U srcu Šumadije koncertno će promovisati aktuelni album „Roots“ koji obuhvata dela sa Balkana, iz Španije, Indije, Japana…

Takođe 30. juna, na glavnu scenu stiže Dubioza Kolektiv. Jedan od najpopularnijih sastava u regionu vraća se u dobro poznati ambijent da izvede najveće hitove, ali i pesme sa novog albuma „Agrikultura“.

Iste večeri, na Gardenu, ritmove Afrike doneće nigerijski muzičar i pevač Seun Kuti, najmlađi sin čuvenog pionira afrobeat-a Fele Kutija. Seun je predvodnik bivšeg benda njegovog oca, Egypt 80.

Nikola Vranjković će svirati za kraj druge večeri 29. juna na Garden stage-u. Priznati kantautor je svoje pozicije još više učvrstio aktuelnim EP izdanjem „Teorija zabave“.

Poslednje veče, 1. jula na Mainu, zatvoriće Pendulum DJ set. Australijsko-britanski bend godinama je kombinovao drum’n’bass sa gitarskom svirkom, a već duže vreme su aktivni i kao DJ set.

U promotivnom periodu do 15. februara, komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenal festa košta 4.500 dinara, a cena pojedinačne karte za 28. jun je 2.000 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti putem mreže Tickets.

Post Author: Milan

Ostavi komentar