Lena Kovačević na svečanom otvaranju 25. Internacionalnog JazzFesta Kragujevac

Lena Kovačević na svečanom otvaranju 25. Internacionalnog JazzFesta Kragujevac

  1. jun od 20h, Zastavina bašta

 

Povodom 25 godina kontinuiranog trajanja JazzFesta u Kragujevcu  predstavljamo vam Lenu Kovačević i Milan Petrović Quartet. Sa džezom smo počeli u martu kada je nastupio izuzetni pijanista Matija Dedić, u junu mesecu nastavljamo i obeležavamo Svetski dan muzike.

Festival će biti svečano otvoren nastupom Lene Kovačević sa bendom, nakon čijeg koncerta nastupa Milan Petrović Quartet.

  1. juna u Zastavinoj bašti od 20.00 časova nastupiće Lena Kovačević sa bendom – pevačica i kompozitorka, dama koja zauzima posebno mesto na našoj muzičkoj sceni. Poznata po izuzetnim interpretacijama u džez maniru, sa svojim bendom izvešće dobro poznate melodije sa prethodno objavljenih albuma.
    Od 21.00 nastupa Milan Petrović Quartet – jedan od najaktivnijih džez bendova na domaćoj sceni, njihov muzički izraz obuhvata instrumentalni fank, džez, bluz, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svetski poznate melodije u specifičnim aranžmanima.

Nakon završetka koncertnog programa, publika će imati priluke da uživa na džem sešn svirci, neformalnom delu programa gde će se muzičari predstaviti u nešto drugačijem svetlu. Prateći program festivala osmišljen da uključi i nešto mlađu publiku održaće se 13. juna od 17h u Big Fashion centru Kragujevac gde će Dušan Stojadinović Resavac, voditi radionicu „Zvuci sveta“. Prisutni će moći da pogledaju izložbu instrumenata iz celog sveta i čuju neke za naše podneblje neuobičajene zvuke.

Jubilarno izdanje festivala ponudiće Kragujevčanima više kvalitetnih koncerata i programa i doneti džez zvuk tokom cele godine. Festival će svoj program nastaviti da realizuje i u mesecu septembru kada nas očekuju gosti iz inostranstva bendovi „Friedrich“ iz Austrije i „She’Koyokh“ iz Engleske, kao i još puno dobrog džeza.

Ulaznice za Festival možete nabaviti online putem  www.tickets.rs  ili na prodajnim mestima servisa Tickets, cena ulaznice za 21. jun je 1500 dinara.

XXV Internacionalni džez festival u Kragujevcu organizuje „Art Kvart“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Grada Kragujevca, Big Fashion centra i  Austrijskog kulturnog foruma Beograd.

Post Author: Milan

Ostavi komentar