KUB nastavlja sa projekcijama !

U vikendu iza nas na Đačkom trgu prikazana su tri kultna filmska ostvarenja domaće kinematografije, a mnogobrojna publika je pored filmova uživala u razgovoru sa autorima istih.

„Bio je ovo izuzetan vikend! Verujemo da se mnogobrojna publika odlično provela.
Kragujevčani su imali tu privilegiju da razgovaraju sa dva čuvena reditelja, Milanom Jelićem i Borom Draškovićem, koji se inače slabo pojavljuju u javnosti, ali eto, u naš grad su došli i to sjajnim povodim, raspoloženi da „proćaskaju sa radoznalom publikom“, o svojim ostvarenjima, svom radu i životu“, poručuju iz Udruženja Forma kulture.

Kako saznajemo od organizatora publika je fantastično reagovala. Reditelj Milan Jelić je otkrio, na radost i ponos prisutnih da je deo života proveo u našem gradu i da je pohađao baš Prvu kragujevačku gimnaziju ispred koje se održava KUB, dok je Boro Drašković saznavši od vozača da je u srcu Šumadije, izjavio da on srce oseća u publici. Kako kažu organizatori, interesantno je da je na projekciji filma „Vukovar, jedna priča“ bila izuzetno mlada publika, generacije koje su rođene 10 i 15 godina nakon radnje filma, ali se, nisu pomerili sa mesta, a imali su samo jedan komentar i pouku koju su izveli, a to je besmisao rata.
Te večeri pitanja su postavljali i ratni veteran, i momak iz Sarajeva, ali i mnogi filmofili …

Druge večeri, iako se najavljeni Slobodan Šijan nije pojavio, to nije uticalo na projekciju njegovog filma, kao ni na broj posetilaca. On se obratio putem video poziva, a gost KUB-a bio je Miodrag Mića Kostić, koji je otpevao i odsvirao čuvenu numeru iz filma „Sviće zora“ i započeo drugo, veoma veselo veče.

Sledećeg vikenda na repertoaru su:
20.8. „RANI RADOVI“, Želimir Žilnik


21.8. „BALKAN EKSPRES“, Branko Bulatović


22.8. „PETRIJIN VENAC“, Srđan Karanović

Sve projekcije su zakazane za 21h na Đačkom trgu, a ulaz je slobodan.
KUB se i ove godine organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca, a u organizaciji Udruženja Forma kulture.

“I više nego dovoljno razloga da se gledamo opet!”, poručuju organizatori svim sugrađanima.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar