Kragujevčanin dobitnik Vibove nagrade

Ovogodišnji dobitnici Vibove nagrade, lista „Politika” su književnik i književni kritičar Vitomir Teofilović (1943) iz Beograda, kao istaknuti satiričar za životno delo i Marko Miljković (1986) iz Kragujevca, najbolji satiričar mlađe generacije u prethodnoj godini.

Teofilović je autor šest knjiga aforizama, zbirke pesama, dve knjige eseja i priređivač je tri antologije aforizama. Objavio je više od deset hiljada aforizama i oko dve stotine recenzija i prikaza knjiga.

Miljković piše aforizme i kratke priče koje objavljuje u novinama i časopisima. Autor je knjige aforizama „Mozganjanja”.

 

 

Laureatima će priznanje biti uručeno 9. marta u prostorijama „Politike”. Vibova nagrada dodeljuje se od 1995., svake godine mladim satiričarima, a svake pete za životno delo.

O dobitnicima je odlučivao žiri koji su činili: Aleksandar Čotrić, predsednik i Dragutin Minić Karlo, Aleksandar Apostolovski, Bojan Ljubenović i Dejan Dimitrijević.

 

Izvor: Politika

 

Marko Miljković je rođen 14. februara 1986 godine u Kragujevcu. Diplomirao je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, odsek Srbistika. Dobtinik je značajnih nagrada iz oblasti satire kao što su „Zlatna kaciga“, „Vuk Bezarević“, „Vibova nagrada“… Višegodišnji je učesnik „Satira fest“ u Beogradu, a njegovi aforizmi se objavljuju u velikom broju novina i časopisa(Politika, Večernje Novosti…)

 

 

Portal VELIKI PARK vam poklanja nekoliko novih aforizama ovogodisnjeg dobitnika najveće satirične nagrade u Srbiji

 

 

Nešto je trulo u državi Danskoj. A nije pecivo

 

Ko je dužan TV pretplatu, plaća reprogram

 

Mesec je teže izgurati ako nije nebesko telo

 

Bolje dupla rakija u podne nego kafe 3 u 1

 

Kakofonija je izabrana većinom glasova.

 

Povećan broj žena u parlamentu traži glasačko telo.

 

Od čega li prave pršutu u Mačkatu.

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar