Karavan kulture govora stiže u Kragujevac

U partnerskoj organizaciji Kancelarije za mlade grada Kragujevca i Udruženja „Izražajnost“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, 21. i 22. septembra održaće se jedinstveni Karavan kulture govora „Progovori da vidim ko si“.

Mladi, srednjoškolci i studenti će moći da, kroz edukativne radionice i interaktivan pristup, ovladaju dobrim govornim navikama i tako razviju usmeni izraz i izlagačku pismenost, jednu od najvažnijih socijalnih veština u 21. veku. Čime god da se bavimo, važno je da umemo jasno, glasno i izražajno da predstavimo svoje ideje i talente, poručuju organizatori.

Na radionicama, stručnjaci iz oblasti dikcije i komunikologije, sa učesnicima će raditi na unapređivanju jasnog govora i izražavanja, vokabulara, dinamike, govora tela kao i tehnika za suočavanje sa tremom.

O tome kako kultura govora neguje srpski jezik, kako da se govori na artikulisan, razložan, dinamičan način, kako da se eliminišu loše govorne navike i kako da ono što se govori bude zanimljivo i slikovito biće teme radionica.

Proces rada podrazumeva interaktivna predavanja i praktične vežbe. Stečene veštine i znanja učesnicima će pomoći u usmenim odgovorima u školi, polaganju ispita, u održavanju prezentacija u okviru školskih i obaveza na fakultetu, prilikom razgovora za posao, video snimanju ali i u svakodnevnoj komunikaciji.

Predavači na karavanu će biti Slobodan Roksandić, master komunikolog i glumci Milan Bosiljčić i Marko Milovanović, a učesnici će na poklon dobiti knjigu „Progovori da vidim ko si“ autora jednog od predavača, Slobodana Roksandića, dodatno nastavno sredstvo sa više od 20 audio i video lekcija.

Uz poštovanje epidemijskih mera u Kragujevcu radionice će se održati 21. i 22. septembra. Broj mesta je ograničen a prijave su otvorene do ponedeljka 20. septembra do 12 časova.

Link za prijavu:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9CLWmMxV3DqSoAtVmAuiX5Zt5zLG3oz4_b_7YSLzeR_Phag/viewform

Post Author: Milan

Ostavi komentar