Kabare „Druga strana filma“ na Đačkom trgu

Da li ste nekada gledali film i pomislili, kako je dobra muzika, ili ste, negde čuli melodiju i istog trenutka prepoznali o kom je filmu reč?
Na Đačkom trgu u petak, 7.jula, od 20.30 biće izveden kabare za kvintet i glumca – DRUGA STRANA FILMA.
Ideja kabarea je da se prikaže važnost i veličanstvenost muzike koja je neophodna pokretnim slikama.
Filmska muzika predstavlja centralnu tačku. Kvintet izvodi čuvene hitove iz filmova Amarkord, Žaoka, Misija, Džems Bond, Kum, Top gan, Petparačke priče, Titanik, Kabare, Mačke iz visokog društva, Flinstons, Ameli Pulen, Groznica subotnje večeri.
Glumac pripoveda tople i duhovite priče. Na taj način film prikazuje iz drugog ugla.
Glumac postavlja pitanje kakvih se sve priča i sami sećamo dok slušamo filmsku muziku? Ostavlja publici temu za maštanje… koja je njihova priča?
– Obzirom na to da je filmska muzika jedna od grana klasične muzike, želimo ovim putem da ukažemo na njihovu povezanost i sličnost. I to zvukom akustičnih, simfonijskih instrumenata, oboa, glas, violina, violončelo, kontrabas i džez gitara. Smatramo da je naročito važno da se takav zvuk, koji nije baziran na elektronici, već je bogat rafinisanim bojama, dinamikama i aranžmanima, prikaže što većem broju publike, najavljuju organizatori..
Tekst: Nina Ćosić
Izvođači Aleksandar Lazić
Quintet Da capo: Nina Ćosić– oboa, glas, Hemnalina Miresković– violina, Nataša Lišanin– violončelo, Srđan Lišanin– kontrabas i Jevrem Ćosić– jazz gitara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar