Glumačka ekipa filma „Nečista krv – Greh predaka“ dolazi u Kragujevac

Zbog velikog interesovanja publike

GLUMAČKA EKIPA FILMA
NEČISTA KRV – GREH PREDAKA
DOLAZI U KRAGUJEVAC

10. septembra u bioskopu Cineplexx Plaza

„Glumačka podela je izvanredna, ne zna se ko je bolji! Film deluje spektakularno i holivudski.“ – Milan Vlajčić, kritičar NOVA S

„Dobar i snažan glumački ansambl, raskošni kostimi, upečatljiva scenografija, izvrsna fotografija!“ – Dubravka Lakić POLITIKA

Film reditelja Milutina Petrovića “Nečista krv – Greh predaka” (po motivima dela Bore Stankovića) za nedelju dana prikazivanja u bioskopima je pogledalo 37.000 gledalaca u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Zbog velikog interesovanja publike bioskop Cineplexx Kragujevac Plaza organizovao je druženje sa glumcima iz filma 10. septembra. Gledaoci će imati prilike da vide zvezde filma Conu, Katu i Tašanu: Katarinu Radivojević, Nelu Mihailović i Anđelu Jovanović, kao i Vaju Dujović, Milicu Gojković, Nedima Nezirovića i Teodoru Dragicević.

Ekipa filma otputovala je za Beč, gde će se večeras pokloniti publici na premijeri u glavnom gradu Austrije, u okviru Adria Film Fest-a. Naredne nedelje turneja glumačke ekipe se nastavlja, i to prvo u Makedoniji, gde je premijera zakazana 9. septembra u Skoplju, a nakon toga, film će početi da se prikazuje u bioskopima u Hrvatskoj i Sloveniji.

Radnja filma „Nečista krv – Greh predaka” se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana „Nečista krv”.

Fantastičnu glumačku podelu predvode Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

Milena Marković uradila je adaptaciju davno izgubljenog scenarija našeg čuvenog sineaste Vojislava Voje Nanovića, dok je za scenografiju bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio rekonstrukciju Vranja iz 19. Veka. Veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica. Producent filma je Snežana van Hauvelingen, a film je nastao u produkciji This and That Productions.

Film je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansabml dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu, a Feđa Štukan specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja u filmu „Nečista krv- Greh predaka“ na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Trejler filma možete pogledati putem ovog linka: https://www.youtube.com/watch?v=-iFqVz-zhC0

Post Author: Milan

Ostavi komentar