Francuski filmski karavan u SKC-u

Povodom stogodišnjice kraja Velikog rata, Francuski institut i Studentski kulturni centar Kragujevac, predstaviće novi ciklus filmova pod nazivom „Veliki rat“ u okviru programa Francuski filmski karavan 27 i 28 juna. Filmovi će biti prikazani na Letnjoj sceni SKC-a – 27. i 28. juna u terminima od 21h. Ulaz za sve projekcije je besplatan. Program Francuski filmski karavan se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu. www.institutfrancais.rs

Program filmova:

 1. jun 2018. u 21h.
  Čuvarke – Les Gardiennes (FRA, 2017, 134’)
  Režija: Gzavije Bovoa
  Igraju: Natali Bej, Laura Smet, Iris Bri

Godina 1915: muškarci su na frontu, a žene moraju da preuzmu uloge čuvarki farmi. Majka, Ortens, neumorna radnica, zapošljava Fransin, devojčicu iz sirotišta, da joj pomaže, zato što njena ćerka odbija da posluša. Međusobno poštovanje i divljenje se razvija između Ortens i Fransin. Ali kako bi zadržala svoju porodicu na okupu, Ortens će morati da žrtvuje devojčicu, i da plati cenu.

 1. jun 2018. u 21h.
  Kapetan Konan – Capitaine Conan (FRA, 1996, 130’)
  Režija: Bertran Tavernije
  Igraju: Filip Toreton, Samiel Le Bian, Bernar Le Kok

Balkan, septembar 1918. godine. Dok se u Francuskoj potpisuje primirje, savezničke snage na Istočnom frontu i dalje ratuju. U Bukureštu, vojnici pljačkaju i ubijaju. Norbert ima delikatni zadatak da osudi krivce, ljude kapetana Konana, svog prijatelja, koji je zaslužan zbog toga što se istakao pod vođstvom Franšea Deperea  u bici kod Dobrog Polja. Uprkos Konanovom besu, koji po svaku cenu želi da zaštiti svoje ljude, Norbert će morati da obavi svoj zadatak.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar