Dokumentarac „Razlog zbog koga skačem“ večeras u SKC-u

Dokumentarac r“razlog zbog koga skačem“,ežija: Jerrry Rothwell, možete pogledati večeras, utorak 20 juli, na Letnjoj sceni kragujecačkog studentskog kulturnog centra.

Ovaj fantastičan dokumentarac nas uvodi u svet autizma na najneverovatniji i duboko emotivan način. Baziran na bestseleru Naokija Higašide, “Razlog zbog koga skačem je…” je filmsko uranjanje i istraživanje različitosti naših nervnih sistema kroz iskustva nemih i autističnih ljudi širom sveta.

Film spaja Higašidine lične poglede u autizam, napisane kada je imao samo 13 godina i intimne porrete petoro izvanrednih mladih ljudi. Stvara uvid u silan i nadmoćan, ali često i radostan čulni univerzum. Temeljno posmatrani momenti iz života svakog od pet likova povezani su motivima i odlomcima iz knjige. Film prati japanskog dečaka koji putuje kroz epski pejsaž postepeno otkrivajući šta autizam predstavlja za njega, kako se njegovo poimanje sveta razlikuje i zašto se ponaša na način na koji se ponaša i na kraju krajeva: zašto skače.

Film je sve ove elemente utkao u čulno bogatu vizelno priču koja nas vodi do srži Naokijeve poruke: ako neko ne ume da priča, ne znači da nema šta i da kaže.

Projekcija počinje u 21 sat, ulaz slobodan.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar