“Bdenje” i ove godine u Muzeju “21. oktobar”

Tradicionalno i ove godine u sklopu Oktobarskih svečanosti Spomen-park „Kragujevački oktobar“ u Muzeju „21. oktobar“, organizuje manifestaciju „Bdenje“ koja se od 2006. godine održava svakog 20. oktobra u znak sećanja na zadnju noć građana Kragujevca pred streljanje.

Program počinje u 18:30 časova otvaranjem izložbe Kragujevac u kolaboracionističkoj štampi (1941-1944) autorke istoričarke dr Kristine Jorgić Stepanović. Izložbu će otvoriti recezent izložbe dr Marijana Mraović naučni saradnik Vojnog arhiva Ministarstva odbrane.

U nastavku programa s početkom u 19 časova biće prestavljena poema “Zemlja” autora Enesa Halilovića, koja će biti izvedena sutradan u okviru centralne manifestacije „Veliki školski čas“. Na promociji će govoriti autor poeme Enes Halilović, književni kritičar dr Aleksandar Novaković i reditelj poeme Petar Stanojlović.

„Bdenje“ će ove godine u muzeju „21. oktobar“ zatvoriti umetnica Klaudija Lućija Lamana, koncertom na harfi, u okviru manifestacije OKTOH s početkom u 20.00 časova.

Post Author: Milan

Ostavi komentar