Arsenal fest drugi put dodeljuje nagradu „Mikica Zdravković“

Kragujevački Arsenal fest, koji je prošle godine ustanovio priznanje „Mikica Zdravković“ namenjeno ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni, proglasiće 21. juna, na Svetski dan muzike, drugog lauretata ove nagrade. Priznanje je 2021. otišlo u ruke Nenada Kuzmića, muzičkog urednika Radio Beograda 202.

Nagrada nosi ime po zaslužnom Mikici Zdravkoviću (1974-2020), jednom od osnivača Arsenal festa, zaposleniku Doma omladine Kragujevac, basisti bendova ČBS i Vesele osamdesete. Odluku o izboru dobitnika doneće Arsenalov žiri koji čine Maja Cvetković, pevačica i basiskinja sastava E-play, ugledni muzičar i producent Vojislav Aralica, i Saša Vujić Vuja, vođa kultnog pank benda KBO!

„Mikica je bio muzičar koji je potpuno razumevao želje, potrebe i muke sa kojima se svakodnevno susreću njegove kolege. Arsenal predstavlja krunu Zdravkovićeve promoterske karijere i njegovo veliko zaveštanje rodnom gradu. Mikica Zdravković je spajao ljude“, podseća Arsenal fest.

Cilj Arsenalovog priznanja je prepoznavanje zasluga pojedinaca, na osnovu njihovog dugogodišnjeg rada na uspostavljanju veza među ljudima, scenama i državama, rada na unapređenju standarda koncertnog i izdavačkog posla.  Dobitnici priznanja mogu da budu zaslužni muzičari, organizatori, producenti, tonci, tehničko osoblje, menadžeri, publicisti, novinari, promoteri, izdavači ili drugi ljudi zaposleni ili uključeni u muzički posao.

Svečano uručenje priznanja „Mikica Zdravković“ 21. juna predstavljaće uvod u Arsenal fest 12, koji će biti održan 30. juna, 1. i 2. jula, u prostoru Kneževog arsenala, uz učešće velikih svetskih i domaćih imena, kao što su Placebo, Thievery Corporation, Roni Size, Inner Circle, dr Nele Karajlić i Stefan Milenković, Van Gogh, Ana Popović, Rundek i ekipa, Električni orgazam i mnogi drugi.

Post Author: Milan

Ostavi komentar