Arsenal fest doprinosi i razvoju turizma Kragujevca

Za učešće Grada u realizaciji programa, projekata ili manifestacija u kulturi danas je potpisan ugovor za predstojeći 14. po redu Arsenal fest. Ugovor o finansiranju/sufinansiranju ovogodišnjeg festivala koji će se održati od 27 – 29. juna  danas su u gradskoj kući potpisali gradonačelnik Kragujevac Nikola Dašić i Zoran Vulović, zastupnik Udruženja i jedan od osnivača Arsenal festa.

Potpisivanju je prisustvovala Ana Petrović, članica Gradskog veća za kulturu koja je istakla da su ovakve manifestacije dobar partner ne samo za kulturna zbivanja već i u turističkom i ugostiteljskom smislu jer su kapaciteti  Kragujevca popunjeni.

Od 2011. godine i prvog Arsenal festa u Kragujevca i kraj ovog juna, na veliko zadovoljstvo svih Kragujevčana i svih ljubitelja dobre muzike u zemlji i inostranstvu, rezervisan je za pozitivan ritam i dobro raspoloženje. Grad je prepoznao značaj projekta koji je od samog početka imao sve predispozicije da se razvija, širi i uvećava u svakom smislu i zato podrška Grada ne izostaje, kaže Ana Petrović, članica Gradskog veća za kulturu. To nam ukazuje da imamo dobrog partnera ne samo za kulturna zbivanja već i u turističkom i ugostiteljskom smislu jer su kapaciteti Kragujevca popunjeni. Ustanove kulture tokom tri dana održavanja Arsenal festa, od 27. do 29. juna imaju najavljene posete, istakla je Petrović.

Ovogodišnji Arsenal Fest – „Arsenal fest – Arsenal svetla!“ smo posvetili jubileju, budući da se ove godine obeležava 140 godina od kada je na prostoru Kneževog arsenala upaljena prva sijalica na Balkanu. Festival svetla i muzike, dobre zabave i raspoloženja, bio bi potpuno drugačiji bez podrške grada Kragujevca, kazao je Zoran Vulović, zastupnik Udruženja i jedan od osnivača Arsenal festa, zahvaljujući na tome.

Pojedinačne karte su rasprodate pre nedelju dana i ostao dostupan mali broj kompleta koji će se do početka festivala prodati, kazao je Vulović i dodao da programom kao i svi ostali svetski festivali zadovoljava različite ukuse publike i da su u toku pripreme za sledeće izdanje.

Post Author: Milan

1 thought on “Arsenal fest doprinosi i razvoju turizma Kragujevca

Ostavi komentar