Večeras počinje Arsenal

Večeras od 18 časova otvaraju se kapije Kneževog arsenala i počinje prvi letnji festival posle pauze od godinu dana. Arsenal 2021 od 24. do 26. juna održava se u jedinstvenom prostoru u punom formatu, na tri stejdža koja povezuje festivalska čilaut zona i u punom radnom vremenu. Ove godine organizatori XI po redu festivala poručuju “Snažno uz muziku” jer su, uz podršku grada, za sve one koji nisu imunizovani ili nemaju potvrdu o razvijenom antitelima, omogućili da, uz festivalsku ulaznicu, urade besplatno brzo testiranje na nekoliko lokacija u gradu. Sva tri dana festivala posetioci brzi antigenski test mogu da urade na tri lokacije u gradu i to od 7:00 do 19:00 u Laboratoriji “LabTest” (Ulica Kopitareva 3), 9:00 do 20:00 sati ispred Prve kragujevačke gimnazije a od 12:00 do 01:00 sati posle ponoći na lokaciji Dvomostovlje ispred festivala.

Na Mejn stejdžu Arsenal će otvoriti Partibrejkersi, zatim dolaze Bajaga i instruktori i folk pankeri Brkovi. Na Graden stejdžu trodnevnu svirku otvaraju kultni bendovi Bjesovi, zatim KBO!, Obojeni program i Repetiror, Darkšajns, Keni nije mrtav, Kruševac geto i Fank Šui a na Ekspoloziv stejdžu muziku će puštati Goranče b2b Šumadisko, Batrik&Mivu, Rani i Vladimir Aćić. Sledećih večeri nastupaće Hladno pivo, Dubioza Kolektiv, Kolja, Svemirko, Nikola Vranjković, Boki, Lea Dobričić, Osvajači, Riblja čorba, Ortodoks Kelts, Sajsi MS, Kanda Kodža i Nebojša, Pero Deformero i drugi.

Festivalski život u Kragujevcu je počeo dodelom, ove godine ustanovljene, plakete u čast Mikici Zdravkoviću, jednom od osnivača Arsenal festa, basisti bendova Čovek bez sluha (ČBS) i Vesele osamdesete, Festivalom muzičkog filma na Đačkom trgu i drugim sadržajima pratećeg programa na različitim lokacijama tokom festivala.

Dok traje Arsenal fest vakcinalni punkt Doma zdravlja u autobusu od 10:00 do 17:00 sati biće na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije gde je i jedna od lokacija za besplatno brzo testiranje uz kupljenu festivalsku kartu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar