Zorana Mihajlović najavila izgradnju brze saobraćajnice Kragujevac-Mrčajevci

Da li kao posledica žestoke kritike što je Kragujevac ostao u zapećku ili kako mnogi kažu „slepo crevo“, ili je to promišljanje i deo strategije ministarstva, tek Ministarka Zorana Mihajlović danas je u Batočini najavila izgradnju brze saobraćajnice Kragujevac-Mrčajevci. Ona treba da poveže Kragujevac sa budućim autoputem Pojate-Preljina, takozvanim Moravskim koridorom.

Dužina deonice iznosi 35 kilometara a procenjena vrednost izgradnje oko 150 miliona evra. Obaveza je „Puteva Srbije“ da završe svu potrebnu dokumentaciju a sredstva za izgradnju biće predvidjena u budžetu za 2020 godinu. Kako ističe ministarka Mihajlović realan početak izgradnje je polovina sledeće godine ili treći kvartal.

Ovo jeste dobra vest za sve gradjane Kragujevca i Šumadije ali bojazan o izgradnji i završetku te saobraćajnice nije bez osnova ako se pogleda sudbina brze saobraćajnice Kragujevac-Batočina čija izgradnja traje već godinama a sve najave i rokovi su odavno probijeni.

Ministarka Zorana Mihajlović je danas bila u poseti Batočini gde se rekonstruišu koloseci u okviru obnove regionalne pruge Lapovo-Kragujevac.

 

Foto : mgsi.gov.rs

Izvor : Beta / Danas

Post Author: Milan

Ostavi komentar