Zlatnik iz česnice petogodišnjoj Dunji Vukomanović

Kragujevčani su se na Božić, tradicionalno okupili ispred Hrama Svete Trojice gde je služena Sveta liturgija uz pričešće vernika, nakon čega je lomljena česnica. Po narodnom verovanju, onog ko izvuče novčić iz česnice pratiće sreća cele godine. Ove godine zlatnik je otišao u ruke petogodišnje Dunje Vukomanović, a srebrnjak Zorici Savić Ranković.

I ove godine, na ovom svetom mestu, uz blagoslov Episkopa šumadijskog Jovana, ispred Hrama Svete Trojice organizovano je tradicionalno lomljenje česnice. Zahvaljujem se svim ljudima dobre volje koji su danas bili na Svetoj liturgiji i koji su se sjedinili sa telom i krvlju Isusa Hrista, rekao je jerej dr Stefan Damnjanović. Današnja kiša je Božiji blagoslov sa verom, željom i nadom da od danas našem narodu i gradu Kragujevcu krene na bolje, jer Hristovo rođenje tako nešto i obećava i ispunjava. Čestitajući praznik, svima želimo mir, blagoslov božiji, ljubav, sreću, blagostanje i svakog životnog napretka. Hristos se rodi Vaistinu se Hristos rodi.

Česnica je dar pekare „Katarina“, zlatnik je donirao Zvonko Marković, predsednik Advokatske komore iz Kragujevca, a srebrnjake je darovala zlatara „Filigran“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar