Zimska služba JKP Šumadije spremna za prvi sneg

Ljudstvo i mehanizacija JKP Šumadije spremni su da intervenišu prilikom prvih snežnih padavina na teritoriji grada Kragujevca, potvrđeno je danas na smotri ovog preduzeća organizovanoj u pogonu „Niskogradnje“, kojoj je prisustvovao Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa.

Na današnjoj smotri Zimske službe je devet ekipa od kojih je pet za grad, četiri za seosko područje i tri rezervne za slučaj većih padavina, što nam potvrđuje da je JKP Šumadija spremna da reaguje, kazao je Nikola Dašić. Posao koji obavljaju nije nimalo lak, rekao je on podsetivši na to da zaposlene u JKP Šumadija od 1. januara očekuje uvećanje zarada od 15 odsto, ali da se sa druge strane od njih očekuje da ispoštuju građane i tokom zimske sezone ozbiljno pristupe održavanju puteva i saobraćajnica i bave se ostalim poverenim komunalnim poslovima.

Spremni smo da sa prvim padavinama i snežnim nanosima intervenišemo na području grada Kragujevca i u skladu sa programom preduzeća i programom Zimske službe održavamo oko 1000 kilometara putne mreže koju čine gradske ulice, lokalni i nekategorisani putevi, ali i mostovi, nadvožnjaci, prešačke staze, trotoari, trgovi i platoi, kazao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija. Obavljene su neophodne pripreme, kompletan remont i provera mehanizacije, kako bi prilikom prvih snežnih padavina sugrađani mogli normalno da koriste javni gradski prevoz i pristupe svim gradskim institucijama ali i kako bi obezbedili transport robe. Ima dovoljno soli i četiri nova roto-posipača koji će pomoći da sa manje radne snage imamo veći učinak. Radimo 24 sata, sedam dana u nedelji, tokom verskih i državnih praznika i činimo sve da građani budu sigurni u to da su bezbedni prilikom snežnih padavima, poručio je Vujnović.

Smotri Zimske službe u JKP Šumadija prisustvovali su i član Privremenog organa grada Kragujevca Miroslav Petrašinović i savetnik Aleksandar Lazović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar