Zimska čarolija u Kragujevcu počinje 1. decembra

Koncertom dečijeg hora “Čarolija“, Leontine Vukomanović i nastupima Ivane Peters i Tijane Dapčević u petak, 1. decembra od 19 sati na Trgu Vojvode Radomira Putnika  počinje Zimska čarolija u Kragujevcu, najavljeno je na konferenciji za novinare. Od 1. decembra ove, do 31. januara 2024. godine, u novogodišnjem ambijentu na trgovima Vojvode Radomira Putnika i Svetog Đorđa, za Kragujevčane i turiste odigravaće se različiti programi, sadržaji, događaji.

Kragujevac je zaslužio jednu raskošnu Zimsku čaroliju, kazala je Danka Andonovski, članica Komisije Privremenog organa Grada Kragujevca. Podsetivši na prošlogodišnju manifestaciju kojoj brojne okolnosti nisu išle u prilog za realizaciju, ona je istakla da će građani uživati u poklonu koji je Grad namenio za ovu Novu godinu. Na trgovima u centru grada u novogodišnjem ambijentu i duhu praznika dešavaće se raznovrsni, zabavno -edukativni sadržaji za najmlađe i sve Kragujevčane.  Svetlosni tunel u obliku srca spojiće dve prostorne celine, klizalište na kocki  Trga svetog Đorđa i zimsko selo na Trgu Vojvode Radomira Putnika gde će biti postavljena zimska čarolija sa Krckom Oraščićem, Sneškom Belićem, Deda Mrazovim kočijama i kućicama. Sigurna sam da će najmlađi, više nego bilo ko, uživati u ovakvoj priči. Novogodišnji i božićni praznici su vreme koje želimo da provedemo ušuškani u toplim, ukrašenim dnevnim sobama a mi smo želeli da ove godine građani podjednako uživaju i u toplom ambijentu centra grada, poručila je Andonovski.

Praznični duh evropskih gradova u Kragujevac će doneti Zimska čarolija. Nov Trg Vojvode Radomira Putnika i Trg svetog Đorđa biće jedinstveno mesto za zabavu i druženje Kragujevčana i posetilaca. Ispunjen prazničnom atmosferom svetlosnih  novogodišnjih instalacija tokom dva meseca, centar Kragujevca postaće mesto za dobru muziku, bioskop na otvorenom, klizalište, druženje za Deda Mrazom, ali i uživanje u gastronomskim specijalitetima i toplim napicima, rečeno je na konferenciji.

Na bini postavljenoj na Trgu Vojvode Radomira Putnika održaće se novogodišnji koncerti. Tradicionalno 31. decembra na dnevnoj žurci nastupiće kragujevački bend Vesele osamdesete, u toku večeri Dark Šajns a ponoć će otkucati uz muziku YU grupe i vatrometom sa zgrade Gradske uprave u organizaciji Doma omladine, najavio je Bojan Pavlović, direktor GTO Kragujevac. Budući da manifestacija startuje ranije, do Nove godine mnogi posetioci iz drugih gradova Srbije i regiona moći će da dođu i vide našu Zimsku čarolija i možda najlepše fotografije pošalju baš iz Kragujevca, rekao je direktor GTO i pozvao sve Kragujevčane da u naredna dva meseca budu deo čarolije.

On je takođe pozvao i druge obrazovne i kulturne institucije, organizacije i pojedince da svojim programima daju doprinos i na taj način dodatno obogate sadržaje tokom predstojeća dva meseca na gradskim trgovima. O svim događajima i programima građani mogu da se informišu i prate na društvenim mrežama, zvaničnim profilima Zimske čarolije –  Instagram: zimskacarolija.kg  i Fejsbuk profilu: Zimska čarolija Kragujevac. Na iste adrese građani mogu da dostavljaju i svoje predloge.

Post Author: Milan

Ostavi komentar