Zbog teksta o KC Vojvodina uhapšena novinarka portala Nova.rs

Policija je u sredu uveče uhapsila novinarku portala Nova.rs  i članica Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

Lalić je u odgovoru na saopštenje Kliničkog centra Vojvodine na sajtu Nova.rs napisala da je ugled KCV-a narušen, ali ne njenim pisanjem.

Ugled vam jeste narušen time što, umesto da zaštitite sopstvenu profesiju od politikantstva, podržavate i učestvujete u licemerju i vlastodržačkoj zameni teza da su građani krivi što imamo najmanji broj zaraženih u regionu, a najviše preminulih, napisala je Lalić.

Naglasila je da je ugled lekara ugrožen jer „ne stoje iza svojih diploma“.

Policija je odredila novinarki zadržavanje do 48 sati, nakon toga će biti doneta odluka o pritvoru. Iz satana novinarke policija je oduzela laptop i dva mobilna telefona.

Možete pretiti i narodnom milicijom i tužilaštvom, ja svoje izvore nikome, ni po koju cenu odati neću, jer, za razliku od vas, ja brinem o njihovim životima i sudbinama“, napisala je Ana Lalić za portal Nova.rs.

U tekstu, „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medinske sestre“, navodi se i da zaposleni u Urgentnom centru i na intenzivnoj nezi KCV-a, uključujući i one u operacionim salama, “imaju prava na jednu zaštitnu masku dnevno”. Nova.rs je navela i da je pokušala da dobije komentar zvaničnika Kliničkog centra Vojvodine, kao i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo na navode zaposlenih u KCV-u, ali niko od njih nije odgovorio na pitanja.

Izvor: Beta i Insajder

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar