Završeno dečije igralište u Vinjištu

U dvorištu izdvojenog odeljenja OŠ „Natalija Nana Nedeljković“ u Vinjištu izgrađeno je dečije igralište za male sportove koje su danas obišli Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i Aleksandar Lazović, šef Kabineta gradonačelnika. Izgradnju terena obavilo je JKP „Šumadija“.

Teren u Vinjištu je još jedan jasan pokazatelj da gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem neće dozvoliti da se naša sela ugase. Nećemo dozvoliti da naša deca u selima nemaju sve ono što imaju deca u gradu, pristup igri, druženju, sportu. Borićemo se da sva naša sela, sva naša naselja imaju pristup osnovnim civilizacijskim vrednostima, a to je voda, put, pa i tereni.

Siguran sam da se nikada u istoriji našeg grada nije toliko posvećivala pažnja izgradnji i rekonstrukciji osnovne sportske infrastrukture, otvorenim terenima, dečijim igralištima, fiskulturnim salama, svemu onome što detinjstvo naše dece čini srećnijim – kazao je Predrag Stevović.

Milica Todorović, meštanka sela Vinjište zahvalila se gradonačelniku Nikoli Dašiću koji je prilikom nedavnog obilaska ovog sela meštanima obećao da će u rekordnom roku biti završeno dečije igralište za male sportove kako bi deca iz ovog sela imala gde da se igraju i uz sportske aktivnosti kvalitetno provedu svoje slobodno vreme.

Marko Vujnović, direktor JKP „Šumadija“ istakao je da je za izgradnju ovog terena ukupne površine 580 kvadratnih metara, utrošeno 87 tona asfaltne mase, a vrednost radova je 2,2 miliona dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar