Završeni radovi na uređenju desne obale jezera u Šumaricama

Desna obala jezera u Šumaricama, nakon rekonstrukcije, danas je simbolično predata građanima na korišćenje. Ovo što smo uradili služi na ponos našim građanima, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Danas vidimo osmehe na licima dece koja su prezadovoljna, a njihove pohvale nam najviše znače.

Stevović se posebno zahvalio radnicima preduzeća „Šumadija“ d.o.o., koji su na rekonstruisanju desne obale Šumaričkog jezera radili u dve smene i istakao da je izuzetno ponosan na ovaj projekat, koji predstavlja jedan od kapitalnih projekata sportske infrastrukture.

Ovo je mesto koje posećuje najveći broj naših građana tokom leta, ali i tokom cele godine. Zbog toga smo želeli da ga uredimo kako bi se Kragujevčani rekreirali, odmarali i uživali sa svojim porodicama u jednom lepom i bezbednom okruženju. Mi ćemo nastojati da ovaj prostor održavamo kako bi sve ostalo u ovom stanju i narednih decenija, a trudićemo se i da u narednom periodu proširimo zabavni sadržaj.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović je ovom prilikom najavio da će „Avantura park“ biti u potpunosti biti rekonstruisan u oktobru ove godine. Na taj način će biti zaokružen sportsko-rekreativni i zabavni sadržaj na desnoj obali jezera.

Projekat uređenja desne obale Šumaričkog jezera je jedan od najvećih projekata na kojima je naše preduzeće učestvovalo, istakla je Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća „Šumadija“ d.o.o. Rekonstruisali smo kompletan parkovski mobilijar, a dodali smo i sadržaje kojih nije ranije bilo.

Za najmlađe Kragujevčane smo napravili igralište koje je urađeno u skladu sa svim standardima, tako da su deca ovde bezbedna. Za roditelje smo omogućili da budu u blizini samog igrališta kako bi pazili na svoju decu. Potrudili smo se i da mladi imaju mesto za rekreaciju, zabavu i druženje. Imamo i deo koji je namenjen najstarijima, a to je deo borove šume gde će oni moći da igraju šah. Tu smo obnovili i česmu koja duže vreme nije radila. Ostvarili smo našu zajedničku zamisao da obuhvatimo sve generacije i da na celoj obali postoje raznovrsni sadržaji. Postavili smo oko četrdesetak klupa, nove korpe za otpatke, žardinjere, a zadržali smo i okrugle betonske stolove. NJih smo ulepšali i učinili udobnijim dodavanjem drvenih obloga.

Jezero u Šumaricama pripada kompleksu vodenih površina kojima upravlja SPD „Radnički“. Naša je obaveza da sve ovo održavamo na zadovoljstvo građana Kragujevca, kazao je Bratislav Uraković, direktor SPD „Radnički“.

Inače, vrednost investicije je 12 miliona dinara, a sredstva je iz budžeta obezbedio grad Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar