Završena rekonstrukcija pijace u naselju Bubanj

Nakon nešto više od mesec dana, JKP “Šumadija” završila je radove na rekonstrukciji pijace „Bubanj“ u ulici Svetozara Markovića.

Mala pijaca na Bubnju od danas je u novom ruhu. Urađena je kompletna rekonstrukcija tog prostora – postavljen je novi asfalt, urađena kišna kanalizacija, postavljene su nove tezge, zamenjena PVC stolarija na objektu. Reč je o investiciji od oko tri miliona dinara koje je iz sopstvenih sredstava obezbedilo JKP „Šumadija“.

“Posle Zelene i pijace na Aerodromu sa najvećom frekvencijom korisnika, pijaca u naselju Bubanj za nas je izuzetno značajna. Nažalost, od šezdesetih godina kada je pijaca iz TP “Srbija” prešla u nadležnost JKP “Tržnice”, ovde nije rađeno ništa značajnije osim sitnih intervencija”, kazao je Nemanja Dimitrijević direktor JKP Šumadija.

Postavljanjem 28 novih tezgi povećani su i prodajni kapaciteti pijace. Tezge imaju panele kako bi se zaštitila roba, zakupci i kupci, natkriveni su ulazi ispred lokala, čime je kompletno zaštićen plato pijace. Kompletnom rekonstrukcijom, kazao je Dimitrijević, obezbeđeni su bolji uslovi rada i higijene.

Posle rekonstrukcije parkinga kod Robne kuće ovo je druga investicija koju je JKP “Šumadija” finansiralo ove godine. Ovo je, istakao je Dimitrijević, uvod u nešto što sledi, a to je kompletna rekonstrukcija Zelene pijace koja će biti realizovana sredstvima iz kredita. Osim rekonstrukcije objekta koji je pod zaštitom države u planu je i kompletna zamena podloge, plato sa novim tezgama biće potpuno natkriven, a namerava se i izgradnja mini podzemne garaža.

Post Author: Milan

Ostavi komentar