Zaštitnik građana proverava dokumentaciju kragujevačkog centra za socijalni rad

„Zaštitnik građana je, po prispeću dokumentacije Centra za socijalni rad u Kragujevcu i iz dokumenta dobijenih od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, počeo kontrolu pravilnosti postupanja ovog centra povodom izmeštanja troje dece Đorđa Joksimovića u hraniteljsku porodicu i njegovog delimičnog lišenja roditeljskog prava.“ – kaže se u saopštenju zaštitnika građana.

Zaposleni u ovoj instituciji počeli su utvrđivanje činjenica i načina rada nadležnog centra na osnovu obimne dokumentacije koja je Zaštitniku građana stigla u ponedeljak posle podne, kao i utvrđivanje činjenica iz dokumenata koja je Zaštitnik građana u četvrtak 21.1.2021. godine dobio od nadležnog ministarstva.

Zaštitnik građana očekuje da će imati uvid i u dokumentaciju koju bi trebalo da mu dostavi gospodin Đorđe Joksimović, koji je tu mogućnost nagovestio prilikom razgovora sa Zaštitnikom građana Zoranom Pašalićem 21.1.2021. godine.

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija da jedan građanin Republike Srbije već godinama pokušava da pod starateljstvo vrati svoje troje dece koja su smeštena u hraniteljsku porodicu, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada kragujevačkog Centra i resornog ministarstva, kaže se u saopštenju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar