Zakazana sednica Skupštine grada za petak, 24. jun

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, zamenik predsednika Skupštine grada, Zoran Mladenović, zakazao je 18. redovnu sednicu Skupštine grada za petak, 24. jun.

Posle otprilike mesec dana, imamo novo zasedanje Skupštine grada.Ovo su vremena u kojima nema vremena za čekanje. Odluka koja se ne donese danas, za mesec dana može biti potpuno bespredmetna i ne treba je ni donositi.

Jedna od važnih odluka koja će se naći pred odbornicima je Predlog odluke o ostvarivanju prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju. Naime, država podiže starosnu granicu za žene do 45. godine, a grad automatski podiže starosnu granicu za žene na 47 godina. Pored toga, biće izmenjena i stavka u toj odluci koja se odnosi na to da neko mora biti građanin Kragujevca najmanje tri godine da bi ostvario pravo na ovu pomoć. Sada se taj rok smanjuje na godinu dana.

Ostale odluke koje će se naći na dnevnom redu i donose se iz razloga što nemamo prava da zaustavimo naša privredna društva, naše ustanove i preduzeća u radu i moramo da budemo ekspeditivni u donošenju odluka – kazao je Mladenović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar