Zakazana 22. redovna sednica Skupštine grada

Predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, zakazao je posle održanih konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, 22. redovnu sednicu gradskog parlamenta, za petak 28. decembar sa početkom u 09.00 sati.

Na dnevnom redu biće predlozi rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija“, Javnog stambenog preduzeća „Kragujevac“, JP „Urbanizam“ Kragujevac kao i JKP „Šumadija“ Kragujevac čijim je programom objedinjeno pet javnih komunalnih preduzeća: JKP „Šumadija“ kao sticalac i preduzeća prenosilaca – „Gradske tržnice“, „Gradska groblja“, „Zelenilo“ i „Parking servis“. Program sadrži priloge propisane Smernicama za izradu godišnjeg programa za 2019. godinu, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja za period 2019. – 2021. godine.Na dnevnom redu naći će se i Predlog Odluke o određivanju naziva ulicama i trgovima koji imaju nazive a nisu ozvaničeni. Odluka se odnosi na ulice koje nemaju zvaničan naziv prema skupštinskoj odluci, ali na terenu egzistiraju i u Adresnom registru se nalaze kao nezvanični nazivi, a takodje se nalaze i u ličnim dokumentima građana. Gradu Kragujevcu su, imajući u vidu da je u toku realizacija projekta Vlade Republike Srbije „Ažuriranje Adresnog registra u Republici Srbiji, dostavljeni Elaborati uličnog sistema Republičkog geodetskog zavoda za sva naseljena mesta na teritoriji grada, u kojima su naznačene ulice, delovi ulica i trgovi za koje je potrebno odrediti nazive.

S obzirom na to da u Adresnom registru Službe za katastar nepokretnosti Kragujevac ne postoji akt Skupštine grada o određivanju naziva ulica, donošenjem ove odluke one će se i ozvaničiti.

Odbornici će na poslednjoj sednici gradskog parlamenta u ovoj godini razmatrati i Predlog odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za socijalnu inkluziju Roma i Romkinja u gradu Kragujevcu za period od 2019. do 2021. godine, jer prethodni doneti LAP obuhvata period do 2018. godine.

Lokalni akcioni plan zasnovan je na prepoznavanju najboljeg načina angažovanja postojećih kapaciteta svih relevantnih socijalnih aktera na lokalnom nivou i rezultat je procesa sveobuhvatne analize problema i prepreka u romskoj zajednici kao i dugoročnog planiranja mera koje je neophodno sprovesti, kako bi se prepreke otklonile ili sprečile. Usvajanje LAP-a, pored ostalog preduslov je za obezbeđivanje finansijske podrške nadležnih ministarstava i donatorskih programa.

Post Author: Milan

Ostavi komentar