Za „Zastavina“ preduzeća stečaj traje od tri do pet godina

Na osam preduzeća koja su preostala iz nekadašnjeg giganta „Zavodi Crvena Zastava“ biće „stavljena tačka“ u stečajnim postupcima pred Privrednim sudom u Kragujevcu koji su otvoreni od 2015. do 2018. godine, prenosi Beta.

Stečaj u Zastava kovačnici se vodi skoro pet godina, a preko četiri godine u „Zastava bezbednost“, „Zastava IT turs“ i „Zastava auto delovi“ Knić. Preko tri godine traje stečaj u „Zastava automobili“, a više od dve godine u Grupi „Zastava vozila“. Najkraći stečajni „staž“ od 2018. godine imaju „Zastava kamioni“ i „Zastava inrpo“.

U Privrednom sudu kažu da su Zastavina preduzeća prezadužena i da je upitno da li će svi poverioci moći da se naplate prodajom imovine.

Najveći problem je što je vrednost imovine višestruko, čak i 10 puta, manja od vrednosti obaveza. Tako da će biti problem kada krene sa unovčenjem imovine, jer je teško da se iz takve vrednosti namire svi poverioci, izjavio je stečajni sudija u Privrednom sudu u Kragujevcu Saša Milosavljević za agenciju Beta.

Inače, u Privrednom sudu u Kragujevcu duži stečajni proces od Zastavinih preduzeća imaju tri preduzeća „Filip Kljajić“ i „Kazimir Veljković“ od 2010. godine, kao i „Ratko Mitrović“ od 2012. godine.

Izvor: Beta

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar