Za projekte od javnog interesa izdvojeno milion dinara

Predstavnici 11 udruženja potpisali su danas Ugovore o finansiranju ili sufinansiranju projekata u oblastima od značaja za Grad Kragujevac za 2021. godinu. Zvaničnom potpisivanju ugovora u zgradi Skupštine grada, prisustvovao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

Za konkurs za projekte od javnog interesa za Grad Kragujevac iz budžeta grada opredeljeno je milion dinara i obuhvatao je različite oblasti među kojima studentske organizacije, projekte za očuvanje tradicije i baštine, projekte koji se tiču marginalnih grupa i tako dalje. Svakako širok obuhvat prioritetnih projekata za koje su udruženja mogla da apliciraju. Na konkurs koji je Gradska uprava za društvene delatnosti i poslove sa građanima raspisala sredinom aprila prijavilo se 19 udruženja, a Komisija za ocenjivanje i selekciju projekata po Javnom konkursu odobrila sredstva za 11 projekata.

Za realizaciju programa/projekata od javnog interesa, između ostalih, uz podršku sredstava iz budžeta grada realizovaće i udruženja: Univerzitetski sportski savez Kragujevca, Studentska asocijacija Kragujevac, Udruženje Srce za Šumadiju, Dobrotvorno udruženje “Kolo srpskih sestara”, Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida grada Kragujevca, Udruženje srpsko-rumunskog prijateljstva Riznica Lužnice, Udruženje potomaka ratnika Srbije 1912-1920 „Vojvoda Radomir Putnik“ Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar