Za projekte lokalne demokratije 8 miliona dinara

Za projekte kragujevački nevladinih organizacija i udruženja u okviru  „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu(ReLOaD)“ biće izdvojeno 8 miliona dinara, konkurs će biti raspisan u martu, ali će ove godine u vreme raspisivanja poziva biti organizovana i trodnevna obuka za pisanje projekata, zaključeno je na sastanku predstavnika lokalne samouprave i UNDP-a.

Utvrđeni su i ovogodišnji prioriteti, odnosno pored predloženih podrške osetljivim grupama građana, pružanja usluge socijalne zaštite za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, njihovim porodicama i starim licima, prevencije nasilja u porodici, podsticaja preduzetništva, podrške programima za mlade, zaštite životne sredine, to su i rodna ravnopravnost i radno pravo.

Prošle godine ovaj program finansirao je šest projekata sa 6,7 miliona dinara i to Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, Udruženja za pomoć osobama sa autizmom, Udruženja hranitelja “Čuperak”, Saveza slepih Srbije, Omladine JAZAS-a i Crvenog krsta. Podsećamo da je obaveza lokalne samouprave da sa 20 posto ukupne vrednosti projekta učestvuje u realizaciji programa.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar