Za podršku inkluziji romske dece 4,5 miliona dinara

Kroz igru i druženje do pravilnog razvoja – podrška inkluziji romske dece u predškolskom sistemu vaspitanja i obrazovanja je projekat koji Kragujevac partnerski realizuje sa NVO Romanipen i deo je velikog petogodišnjeg programa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Svetske banke. Projekat se sprovodi u 40 gradova i opština Srbije a cilj je da se što veći broj dece iz društveno osetljivih grupa uzrasta 3 do 5,5 godina uključi u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

U Kragujevcu projekat se bavi uključivanjem romske dece uzrasta 3 do 5,5 godina u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja i u partnerstvu sa predškolskim ustanovama „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“, Centrom za socijalni rad i Domom zdravlja i trajaće tri godine.Vrednost projekta je 4,5 miliona dinara.

Projekat je podeljen u tri komponente – unapređenje dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, unapređenje kvaliteta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja i pružanje podrške deci i porodicama iz osetljivih društvenih grupa.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar