Za petak zakazana sednica Skupštine grada

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović je, posle konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, zakazao 25. redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak 28. jun sa početkom u 9 sati.

Na dnevnom redu, pored ostalog, kao najznačajnija tačka naći će se Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Kragujevca za 2018. godinu.

Kako je rekao Petrašinović prihodi i primanja u prošloj godini ostvareni su sa 87,09 posto.

“U skladu sa kalendarom Zakona o budžetskom sistemu nadležna uprava dostavila je završni račun koji Skupština grada, kako je predviđeno treba da usvoji do 30. juna. Nakon toga lokalni organ uprave nadležan za finansije podnosi Upravi za trezor odluku o završnom računu što znači da smo ispoštovali sve zakonske okvire”, kazao je Petrašinović.

Takođe, jedna od značajnih odluka za funkcionisanje grada tiče se izmena i dopuna Odluke o taksi prevozu koja se zapravo usklađuje sa odredbama istoimenog Zakona, pojasnio je Petrašinović. Izmene se odnose na uslove koje svaki vozač mora da ispuni da bi se bavio taksi prevozom, kao i uslovima koje mora da ispuni taksi vozilo.

Pred odbornicima će se naći predlog odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada, kojom se definiše broj matičnih škola i broj isturenih odeljenja, kao i odluka o mreži javnih predškolskih ustanova.

Konsultacijama su prisustvovali predstavnici tri opozicione odborničke grupe. Većina odbornika opoziicije ne učestvuje u radu gradske skupštine.

Post Author: Milan

Ostavi komentar