“Yanfeng” završio izgradnju novog pogona u Kragujevcu

“Yanfeng”, vodeći globalni dobavljač u automobilskoj industriji, završio je izgradnju proizvodnih kaaciteta na novoj lokaciji u Kragujevcu. Fabrika će, kako je najavljeno, pokrenuti proizvodnju do leta 2022. Kompanija planira da otvori oko 500 novih radnih mesta tokom sledećih nekoliko godina.

„S našim novim pogonom za proizvodnju automobilskih sedišta u Kragujevcu, odgovaramo na zahteve tržišta i širimo naš portfolio u Evropi”, rekao je Chunfeng Xu, generalni direktor “Yanfeng Seating” u Evropi.

“Yanfeng” će proizvoditi komponente za sedišta raznim klijentima u proizvodnom pogonu od oko 20.000 kvadratnih metara. Fabrika će se organizovati tako da bude fleksibilna za prilagođavanje promenjivim zahtevima kapaciteta i da omogući kompaniji da ponudi kompletna sedišta u Evropi.

Nova fabrika je druga lokacija kompanije “Yanfeng” u Šumadiji. Od 2019 posluje sa fabrikom za proizvodnju unutrašnjih komponenti za automobile u Kragujevcu. Nadalje, proizvodna mreža uključuje dve fabrike u Češkoj kao i druge lokacije u Slovačkoj i Mađarskoj. S novom fabrikom u Srbiji, Yanfeng će, takođe, ojačati svoje prisustvo u rastućim tržištima Istočne Evrope dok održava snažno i posvećeno prisustvo u zapadnoj Evropi.

Za novu lokaciju, kompanija već ima otvorene tehničke i menadžerske kao i mnoge druge pozicije u proizvodnji, inženjeringu, logistici, kvalitetu, za poslove mehaničara i u sektoru ljudskih resursa.

Post Author: Milan

Ostavi komentar