Wacker Neuson u Kragujevcu obeležio 15 godina poslovanja

U prisustvu ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić – Tepavčević i gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, nemački proizvođač lake i kompaktne građevinske opreme i mašina Wacker Neuson ( Vaker Nojzon ) danas je obeležio 15 godina poslovanja u Kragujevcu.

Posao je započet u maloj radionici na par stotina kvadrata, a danas je to fabrika sa više od 650 zaposlenih na tri lokacije. U toku je i izgradnja nove fabrike. Investicijom vrednom oko 23 miliona evra samo u 2022. godini, kompanija proširuje svoje poslovanje u Srbiji i obezbeđuje svoju dugoročnu stategiju u Kragujevcu. Početak poslovanja u novoj fabrici predviđen je za oktobar tekuće godine. U prvoj fazi biće izgrađeno 20 000 kvadrata proizvodnog pogona, dok je u narednim fazama predviđeno proširenje za dodatnih 30 000 kvadrata.
Kompanija svoj rast i razvoj, rekao je direktor Vaker Nojzon Kragujevac, duguje stručnim i iskusnim zaposlenima, pre svega umešnim majstorima zavarivačima iz proizvodnje, kao i odličnim inženjerima i drugim stručnjacima, ali i uverenju Vaker Nojzon Grupe u održivost i budućnost investiranja u Srbiju i Kragujevac.

Ponosna sam što imamo preduzeća i fabrike kao što je ova, odličan primer dobre prakse u svim segmentima i aktivnostima koje treba da ima jedno uspešno preduzeće, istakla je Darija Kisić Tepavčević čestitajući radnicima i rukovodstvu. Od formiranja preduzeća mnogo se toga uradilo. Od 2017. godine do danas udvostručen je broj zaposlenih i upravo je to put kojim želimo da ide Srbija i koji zastupa Vlada Srbije. Kragujevac je na tom putu dobar primer kada je reč o dovođenju novih investitora, novim radnim mestima i povećanju stope zaposlenosti. U poslednje vreme Kragujevac je grad sa najbržim padom stope nezaposlenosti koja iznosi 16, 4 posto. Samo od početka godine zaključno sa današnjim danom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu zaposleno je 3 226 ljudi.

Šta za Kragujevac znači reinvesticija ove kompanije, ne mogu da opišem, rekao je gradonačelnik Dašić. Ako posle 15 godina poslovanja krenete ne u male nego u drastične reinvesticije, a govorimo o izgradnji ukupno 50 000 kvadrata proizvodnog prostora, a pritom razgovaramo i o daljoj budućnosti, to znači da je Kragujevac grad biznisa, koji odgovora ozbiljnim kompanijama kako domaćim, tako i svetskim. Mi kao grad možemo da se pohvalimo neverovatnim privrednicima koji su naši Kragujevčani, ali i mogućnošću da privučemo najveća svetska imena. Između ostalog, Vaker Nojzon je jedan veliki deo našeg privrednog portfolia i veoma sam zadovoljan što su sa nama i dalje, kao potvrda da smo na dobrom putu.

Da su grad Kragujevac i Republika Srbija pouzdani partneri potvrdio je i Dragan Lukić direktor kompanije. Uzajamna saradnja je put ka stabilnoj budućnosti u ostvarenju svih investicionih planova Vaker Nojzon- a, zapošljavanju i rastu, uvođenju novih tehnologija i dugoročnom održivom razvoju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar