Vulin sa gradonačelnikom Kragujevca o unapređenju bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Kragujevcu sa gradonačelnikom tog grada Nikolom Dašićem o saradnji grada i Policijske uprave na unapređenju bezbednosti.

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, istaknuto da rad na unapređenju saobraćajne infrastrukture, postavljanju video-nadzora, ali i rad na identifikaciji najvažnijih bezbednosnih problema u jednoj lokalnoj samoupravi mora biti timski rad svih.

Vulin je naglasio da bezbednost u lokalnoj zajednici ne može biti odgovornost samo jedne institucije, da policija tu, naravno, ima ključnu ulogu, ali da je za prevenciju svih oblika kriminaliteta potrebno da svi zajednički ulože maksimalne napore kako bi se postigla optimalna rešenja.

U saopštenju se dodaje i da je na sastanku dogovoreno da će policija gradskim službama u njihovom radu pružiti podršku u okviru svojih nadležnosti.

Vulin: Bezbednost na ulicama imperativ u radu policije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Kragujevcu da bezbednost na ulicama i osećaj sigurnosti kod građana moraju biti imperativ u radu policije.

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Kragujevcu, sa načelnikom uprave i rukovodiocima razgovarao je o rezultatima koji su ostvareni u prethodnom periodu i o merama koje treba preduzeti kako bi policija bila još efikasnija.

Ministar je istakao da borba protiv opšteg kriminala, kojim su najvećim delom građani pogođeni mora biti svakodnevna i intenzivna.

„Policija se mora odlučno suprotstaviti svakom razbojniku, narko-dileru, nasilniku, najsitnijem lopovu. Ne postoji sitno krivično delo, svako onaj ko je naneo zlo našem građaninu, bio on i najsitniji džeparoš, mora biti sankcionisan. To je naš posao, da štitimo građane i očuvamo mir i stabilnost“, istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, borba protiv organizovanog kriminala je borba za budućnost naše zemlje.

„Zemlja u kojoj cveta organizovani kriminal je zemlja u kojoj su građani siromašni. Srbija nikada više, kao u nekim ranijim vremenima, neće biti zemlja u kojoj tajkuni i kriminalci imaju uporište i zaštitu u državnim organima. Svi oni koji su se ogrešili o zakon, ma ko oni bili, biće uhapšeni i procesuirani“, naglasio je ministar Vulin.

Na sastanku su razmatrani i uslovi rada i opremljenost policijskih uprava, a ministar Vulin je ukazao da će MUP nastaviti ulaganja u jačanje kapaciteta policije i razvijanje savremenog sistema bezbednosti.

Po dolasku u Policijsku upravu Kragujevac, ministar Vulin položio je cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima policije, poručivši da njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena i da će država nastaviti da brine o njihovim porodicama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar