Vučić: Sledi kritičan period, zatvaramo granice, ukidamo međugradski prevoz, još duži policijski čas

Na današnjoj konferenciji za medije, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, saopštio je da se od sutra u 8 ujutru zatvaraju svi granični prelazi za putnički saobraćaj, pa niko sem transportnih kamiona neće moći da uđe u zemlju. On je istakao i da nas u narednih sedam dana očekuje veoma kritičan period.

Prethodno je u Srbiji danas zatvoren komercijalni aviosaobraćaj.

– Od trenutka uvođenja vanrednog stanja u našu zemlju je ušlo 71.180 naših državljana, uglavnom Nemačke, Austrije, Italije i Francuske. Mnogi od njih su veoma odgovorni, ali ima i katastrofalnih izuzetaka. Mi imamo praktične, savremene mere kojima to pratimo, pratimo njihove telefone i vidimo da se kreću. Neće nas prevariti oni koji ostave svoje telefone kod kuće, jer postoji još jedan način kojim pratimo njihovo kretanje. Policija će posebno obratiti pažnju na pojedina naselja u kojima imamo priliv velikog broja ljudi iz inostranstva – rekao je Vučić.

U Srbiji je danas u 18 časova potvrđeno 103 slučaja koronavirusa, što je prema Vučićevim rečima kritična cifra.

– U narednih sedam dana moraćemo da budemo najpažljiviji da nam se ne bi dogodilo ono što se dogodilo u nekim zemljama. Španija je 4. marta imala dva mrtva, danas 767. Taj broj ne raste propocionalno već se višestruko uvećava – istakao je Vučić.

Sutra od 12 časova uvodi se i zabrana međugradskog prevoza autobusom i vozom, dok se to neće odnositi na automobile.

Predsednik Srbije najavio je i da će ovih dana biti donete dodatne odluke o vremenskom proširenju policijskog časa, odnosno zabrane kretanja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar