Vučić: Od četvrtka više neće biti policijskog časa, izbori 14. ili 21. juna

Na Đurđevdan će biti ukinuto vanredno stanje, tako da od četvrtka više neće biti policijskog časa. Imaćemo izbore 14. ili 21. juna, izjavio je sinoć predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i pojasnio da su bila potrebna dva uslova kako bi bilo ukinuto vanredno stanje: da sedam dana manje od 5 odsto testiranih bude zaraženo i da imamo značajno manje ljudi na respiratorima.

Vlada i premijerka, a i ja kao predsednik dobićemo obrazloženo mišljenje Ministarstva odbrane, kako to ide po proceduri, zatim ćemo imati zaključak Vlade sa potpisima Ane Brnabić i mojim, zatim idemo u skupštinu na ukidanje vanrednog stanja u sredu, na Đurđevdan. Ako odmah bude u Službenom glasniku, u četvrtak više nemamo policijski čas“, rekao je Vučić.

Istakao je da će od tog trenutka sve biti na “odgovornosti naših ljudi“ i naglasio da “vlast nije vodila politiku tokom epidemije, već čuvala zdravlje i živote ljudi“.

On je najavio da će izbori biti najverovatnije 14 ili 21 juna, a danas Iće se sastati sa predstavnicima političkih stranaka.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar