Vidovdanski skup veterana 63. padobranske brigade bi naredne godine trebalo da bude organizovan u Kragujevcu

Predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović i zamenik predsdenika Skupštine grada, Zoran Mladenović organizovali su danas prijem za delegaciju veterana 63. padobranske brigade.

Kragujevac bi naredne godine trebalo da bude domaćin Vidovdanskog skupa veterana 63. padobranske brigade, koji se svake godine održava u drugom gradu. Inicijativa je potekla je od pripadnika ove brigade i veterana iz Šumadije, a Grad Kragujevac će pružiti svu neophodnu organizacionu i logističku podršku.

Danas smo sa veteranima 63. padobranske brigade razgovarali o tome na koji način ćemo da obeležimo Vidovdan 2023. godine, u duhu manifestacije koju smo organizovali kada je Kragujevac posetio predsednik Republike i vrhovni komandant oružanih snaga, Aleksandar Vučić, kada smo na prostoru između Muzeja „21.oktobar“ i gradskog stadiona organizovali taktičko-tehnički prikaz vojnih sredstava, oruđa i oružja Vojske Srbije.

Pripadnici 63. padobranske brigade su izrazili želju da naredne godine organizuju Vidovdanski skup u Kragujevcu i da predstave najnoviju opremu i naoružanje, uz učešće aktivnog sastava brigade i izvođenje demo skoka padobranaca – kazao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada.

Vidoje Kovačević, predsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade istakao je da je ovo udruženje osnovano radi negovanja tradicije padobranske brigade i čuvanja uspomene na poginule pripadnike i brigu o njihovim porodicama. Skup se organizuje svake godine oko Vidovdana, u različitim krajevima Srbije, od 1993. godine.

Vidovdan je odabran kao datum jer je na taj dan, 1991. godine poginuo prvi pripadnik ove brigade i ranjen jedan oficir.

Post Author: Milan

Ostavi komentar