Vasiljević : Kragujevac i Šumadija pobedili koronu, disciplina i dalje potrebna

“Čestitam svima 9.maj, DAN POBEDE! Evo, 14. dan, Kragujevac je negativan! Što se Kragujevca i što se mene tiče, KORONA JE PALA!”, napisao je sinoć direktor Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu dr Dragan Vasiljević u poruci novinarima.

Institut svojom delatnošću i aktivnostima pokriva teritoriju celog Šumadijskog okruga u saradnji sa zdravstvenim ustanovama iz tih opština. Već dve nedelje nema ni jednog novoobolelog u Kniću, Lapovu, Batočini, Aranđelovcu, Topoli i Rači.

Uz, kako je dr Vasiljević napisao, čestitku „svima na, do sada, odličnim rezultatima koji su postignuti stručnim i marljivim radom“, upozorio je da je i dalje potrebna disciplina.

“Posebno što je krenula i cirkulacija ljudi iz gradova u gradove i samim tim, uvek može da se desi da neko donese virus. Zbog toga treba biti oprezan, odgovoran i disciplinovan. Sad nastupa vreme jake samodiscipline, gde svako mora striktno da se pridržava saveta kriznog štaba. I dalje, obavezno nositi maske u zatvorenim prostorima, rukavice i česta dezinfekcija ruku, distanciranje na dva metra, izbegavati, koliko ko može, zatvorene prostore i velike gužve (javni prevoz, vrtići, obrazovne ustanove, teretane, tržne centre, bioskope, pozorišta), ukoliko ne može, onda se pridržavati preporuka za ponašanje u zatvorenim prostorima, biti u prirodi, ako ste u gradu, onda su parkovi i šetališta izbor, sami ili u društvu, a ako ste u društvu držite distancu i masku na lice. Pored šetanja može i da se vežba na otvorenom, pri čemu ponesite alkohol sa sobom i dezinfikujte sami sprave alkoholom i uživajte”, piše Vasiljević.

Disciplina je, kaže Vasiljević, neophodna sve dok krizni štab ne objavi za celu zemlju da se ukida epidemija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar