Utvrđen program Oktobarskih svečanosti

Gradsko veće je na jučerašnjoj sednici utvrdilo program Oktobarskih svečanosti. Pored već tradicionalnih manifestacija kao što su Muzičke svečanosti Oktobru hododarje, Joakimfest, Bdenje, Moleban i Veliki školski čas na kome će biti izvedena drama „Izrešetane duše“ autora Venka Andonovskog, ovogodišnji program donosi niz koncerata i izložbi.
Na današnjoj sednici Gradsko veće dalo je saglasnost Predškolskoj ustanovi „Nada Naumović“ za formiranje dve mešovite grupe u selima Rogojevac i Kamenica za decu uzrasta od 3 do 6,5 godina, kojih u Rogojevcu ima 15, a u Kamenici 10. Prostorije u kojima bi deca boravila su adaptirane i potpuno spremne za rad.
Gradsko veće utvrdilo je i tri predloga odluke o određivanju naziva skvera i dve ulice i uputilo u skupštinsku proceduru. Na predlog Udruženja srpsko – izraelskog prijateljstva „Ahava“ skver na kome se nalazi Spomenik nastradalim Srbima i Jevrejima u Mesnoj zajednici Bagremar poneće naziv „Skver srpsko – jevrejskog prijateljstva“.
Nakon pribavljene saglasnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, pred odbornicima Skupštine grada naći će se predlog o promeni naziva dela Bregalničke ulice, počev od kućnog broja 41A zaključno sa kućnim brojem 63, do Ulice LJube Davidovića u Mesnoj zajednici Sušica i određuje se naziv Ulica Perice Maksimovića.
Treći predlog odnosi se na promenu naziva Lozničke ulice u Mesnoj zajednici Uglješnica u Ulicu „Kapetana Darka Kostića“, koji je izgubio život 28. februara 2017. godine prilikom eksplozije u Tehničko – remontnom zavodu NH „Đurđe Dimitrijević – Đura“ prilikom vršenja profesionalne službe.

Post Author: Milan

Ostavi komentar