Usvojen program poslovanja RTK

Na poslednoj sednici Gradskog veća usvojen je poslovni program Privrednog društva Radio televizije Kragujevac. Skupština Radio televizije Kragujevac je početkom oktobra donela ovaj dokument, a samo dve nedelje kasnije Gradsko veće je 20. oktobra usvojilo ovaj predlog. O njemu će se izjašnjavati odbornici Skupštine grada na narednoj sednici lokalnog parlamenta. U programu poslovanja RTK navedeno je da ova medijska kuća planira da svoj razvoj na unapređenju informativnog, obrazovnog, kao i programa za decu.

Podsečamo, Ministarstvo privrede je krajem januara ove godine raskinulo kupoprodajni ugovor ili privatizaciju RTK-a, jer kupac, Radoica Milosavljević, nije izvršio ugovorenu obavezu isplate dospelih zarada za jun, jul, avgust i septembar prošle godine, a nije izvršio ni investicionu obavezu od 150.000 evra u roku od 12 meseci od zaključenja ugovora. Ranije su izvršitelji popisali celokupnu opremu, a na prvoj licitaciji prodati su svi automobili i deo najvrednije računarske i produkcijske opreme. Interesantno je da je kupac opreme bila kragujevačka gradska uprava. Zbog dugovanja REM-u, radio i televizija Kragujevac su izgubili dozvole za emitovanje programa.

Više od 10 000 Kragujevčana je peticijom tražilo da RTK nastavi rad. Inače, kapital ove medijske kuće je  vraćen u državni registar udela i akcija. Odlukom Skupštine grada Kragujevca, u julu RTV Kragujevac je privremeno do nove privatizacije, preuzeo grad Kragujevac. Preduslov za to bila je realizacija državnog socijalnog programa i odlazak 35 zaposlenih. Takođe, sva dugovanja prema zaposlenima za zarade od juna prošle godine isplaćena su iz budžeta grada.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar