Uskoro nastavak radova na „Centru izvrsnosti“

 

„Univerzitet, Grad Kragujevac i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja upravo su potpisali ugovor sa građevinskom kompanijom „Banković“, kojim je predviđen skorašnji nastavak izgradnje Centara izvrsnosti, među kojima je i Centar za izučavanje matičnih ćelija, sa bankom matičnih ćelija, u kojem će biti angažovan naš najpoznatiji genetičar Miodrag Stojković. Centar za izučavanje matičnih ćelija imaće ranije definisani značaj i ulogu. Objekti Centara izvrsnosti do sada su izgrađeni do 40 odsto, pa očekujem da će biti završeni tokom naredne godine“ istakao je za „Danas“ novi rektor Univerziteta u Kragujevcu Nenad Filipović.

Ovo je prva zvanična najava nastavka izgradnje centra, koji već više od godinu dana stoji u mestu i pored više puta isticanih obećanja iz ministarstva kao i gradskih čelnika da će se nastaviti sa izgradnjom.

Rektor Filipović je najavio i dolazak Akiro Tsude u Kragujevac već u martu.Tsuda treba da dođe sa najprestižnijeg svetskog univerziteta – Harvarda u okviru projekta Evropske unije, vrednog 2,5 miliona evra, i da u Kragujevcu pokrene istraživanje i doktorske studije, te formira laboratoriju u oblasti biomedicinskog inženjeringa.

 

Izvor : Danas

Post Author: Milan

Ostavi komentar