Uručeni ugovori o realizaciji projekata iz oblasti omladinske politike

Predstavnicima 15 udruženja/organizacija iz civilnog civilnog sektora koji se bave omladinskom politikom, Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, uručio je ugovore o finansiranju/sufinansiranju godišnjih projekata.

Pre raspisivanja Javnog poziva utvrđene su prioritene oblasti za koje mogu da apliciraju udruženja/organizacije. Za bespovratna sredstava za realizaciju godišnjih projekata najviše su aplicirale organizacije koje se bave oblastima bezbednosti i zdravlja, kreativne industrije i karijernog vođenja i savetovanja, zapošljivosti mladih ljudi. Ovo je način da Grad podrži organizacije da kroz projektne aktivnosti unapređuju položaj mladih u Kragujevcu. Cilj realizacije projekata jeste da se dopre do što većeg broja mladih ljudi, rekao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika i istakao da je iz budžeta grada izdvojeno dva miliona dinara.

Pored redovnih aktivnosti koje smo do sada sprovodili u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, kroz projekat Putokaz karijernog razvoja, uvešćemo nove alate za učenike završnih razreda srednjih škola. U toku leta ćemo pripremati alate, a završne aktivnosti ćemo sprovoditi od kraja avgusta u okviru priprema za novu školsku godinu kako bismo im obezbedili da izrađenim alatom lakše i bolje planiraju svoju karijeru i donose informisane odluke, kaže Bratislav Dobrić, osnivač i koordinator Biznis inovejšn programs.

Letnju školu informatike i modeliranja i ove godine realizovaće Asocijacija studenata PMF-kaže Predrag Arsenijević, predstavnik ove organizacije. Prošle godine projektom smo ostvarili odlične rezultate sa velikim brojem polaznika a uspeli smo da uključimo renomirane kompanije. Ove godine planiramo da proširimo projekat i za polaznike i za kompanije.

Sredstva su ove godine dobili: Omladinska organizacija Šumadije, Klub akcijaša i volontera, Omladina JAZAS-a, IKT Klaster centralne Srbije, Udruženje studenata Ekonomskog fakulteta, Nacionalni sportski savez ”3h3 basket” i drugi.

Post Author: Milan

Ostavi komentar