Uručeni sertifikati polaznicima obuke za testere softvera

Polaznicima tromesečne obuke i stručne prakse u okviru projekta „Kvalitetnim kadrom do kvalitetnog softvera“ juče su u Svečanom salonu Gradske uprave uručene sertifikati koji će njihovim budućim poslodavcima biti potvrda da su stekli stručne kompetencije za testiranje softvera.

Čestitajući polaznicima na završenoj obuci i stečenom znanju, Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom kazao je da je ovo početni projekat kojim su grad Kragujevac i Univerzitet uz podršku Ministarstva turizma i omladine, pokušali da razviju nov sistem obuke a cilju osposobljavanja mladih za sticanje znanja i novih zanimanja deficitarnih na tržitu rada. Program je bio i prilika da se razgovara o prekvalifikaciji ukoliko se neki od njih nisu pronašli u onome za šta su se školovali i nisu našli posao i da im se ukaže na to da možda postoji i drugi put. Verujem da će kompanije u Kragujevcu dobiti pravi kadar i da će polaznici obuke promovisati zanimanje koje je na tržitu Šumadijskog okruga i Kragujevcu i dalje deficitarno. Ulaganje u mlade ljude je naš prioritet a cilj nam je da budu zadovoljni u svom radnom okruženju, ispune ono što su zamislili i budu zadovoljni građani Kragujevca, poručio je Jovanović.

Nastava koju je prošlo 20 polaznika, realizovala se tokom tri meseca kontinuirano u trajanju od 15 nedelja. Ovaj kratki program obuhvatio je i plaćenu struččnu praksu u stvarnom radnom okruženju koje je doprinelo da steknu iskustvo i dodatna znanja.

Program je nastao na inicijativu IT industrije u Kragujevcujer je tester softvera nedastajući profil u ovim kompanijama. Vrlo laka inmplentacija i realizacija dobre su strane ovog pionirskog programa, koji će se verujem nastaviti, jer je fokus na znanju i veštinama, a ne na diplomi koja u IT industriji ne znači previše, kazao je prorektor za nastavu Vladimir Ranković.

U narednom periodu, najavljeno je danas, biće sličnih projekata iz drugih oblasti za koje postoje realno potreba na tržitu rada, kako bi se mladima dala šansa i mogućnost da pronađu za sebe adekvatno zaposlenje.

Post Author: Milan

Ostavi komentar