Urađena je prva fotografija čudovišta iz Loh Nesa

Rođen je 1859 godine srpski arhitekta Andra Stevanović, član Srpske kraljevske akademije, profesor Velike škole i Beogradskog univerziteta. Projektovao je više monumentalnih građevina, uključujući zgrade Narodnog muzeja i Akademije nauka u Beogradu. Proučavao je staro srpsko crkveno građevinarstvo i skupio građu za monografije manastira Gračanica, Kalenić i Dečani.

Urađena je 1933 godine prva fotografija čudovišta iz Loh Nesa.

Međunarodni sud za ratne zločine u Tokiju izrekao je 1948 godine smrtne kazne za sedam japanskih oficira, uključujući i generala Hideki Tojo-a, koji je bio premijer Japana od 1941-1944. godine.

Posle tri godine od lansiranja, američka planetarna sonda „Voyager 1“ probila se 1980 godine na 77.000 milja od Saturna, druge po veličini planete u sunčevom sistemu. Slike koje je su dobijene iznenadile su naučnike: pokazale su da Saturn nema šest (kao što se do tada smatralo), već stotine ispreplitanih prstenova.

Stupile su 1991 godine na snagu ekonomske sankcije Evropske zajednice protiv Srbije i Crne Gore.

Na području planine Bajgora, 12 kilometara severoistočno od Kosovske Mitrovice, srušio se 1999 godine avion Svetskog programa UN za hranu tipa „ATR-42“ i nesreću nije preživeo niko od 21 putnika i tri člana posade.

Post Author: Milan

Ostavi komentar