UKC Kragujevac : Osmoro povređenih u stabilnom stanju

U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, na lečenju je ukupno osam pacijenata, povređenih u saobraćajnim nesrećama u Botunju i Cvetojevcu.

Petoro dece je na lečenju u Centru za dečju hirurgiju.

Prema jutrošnjim informacijama dobijenim od dečijeg hirurga, svo petoro dece su stabilno, sa lakšim telesnim povredama i van životne opasnosti. U pratnji troje dece, primljena je i majka u Centar za dečiju hirurgiju, čije zdravstveno stanje je stabilno.

U Urgentni centar UKC Kragujevac, primljena je jedna pacijentkinja, a prema rečima dežurnog hirurga stabilnih je vitalnih parametara, van životne opasnosti.

Jedna pacijentkinja je, zbog ortopedskih povreda, posle dijagnostike, primljena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Njeno zdravstveno stanje je takođe stabilno i van životne je opasnosti.

Da podsetimo, jedan muškarac je poginuo, a osam osoba je povređeno sinoć u sudaru tri putnička vozila i autobusa na državnom putu Kragujevac-Batočina. lančani udes dogodio se nešto pre 19 časova, a na licu mesta bio je veliki broj pripadnika Policijske uprave Kragujevac, Vatrogasno-spasilačke brigade i Zavoda za urgentnu medicinu.

Kako je načelnika Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu rekao, pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade su, izuzetno brzom intervencijom, izvukli i spasili osobe koje su bile zarobljene u automobilima, a iz autobusa je evakuisano više od 20 osoba.

Svi povređeni su se nalazili u putničkim vozilima.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar