Uhapšeni bivši rektor Univerziteta u Kragujevcu i bivši dekan Medicinskog fakulteta

Bivši rektor Univeziteta u Kragujevcu (UKG) Nebojša Arsenijević i bivši dekan Medicinskog fakulteta Predrag Čanović, uhapšeni su danas po nalogu kraljevačkog Višeg javnog tužilaštva.

Kako je Tanjugu rečeno u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, u toku je ispitivanje Arsenijevića i Čanovića po krivičnim prijavama na osnovu kojih su uhapšeni.

Mediji prenose da su Arsenijević i Čanović uhapšeni zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja i malverazacija oko diploma.

Bivši rektor Univeziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i nekadašnji dekan Medicinskog fakulteta Predrag Čanović, uhapšeni su u sredu u Kragujevcu zbog sumnje u zloupotrebe službenog položaja, među kojima su i malverzacije sa diplomama koje su izdavali Albancima i državljanima Hrvatske i pribavili višemilionsku korist, objavio je Blic.

Arsenijević i Čanović uhapšeni su u Kragujevcu i sprovedeni u Više tužilaštvo u Kraljevu, a čeka se odluka tužioca o eventualnom pritvoru, piše Blic.

Arsenijevića je sa mesta rektora kragujevačkog Univerziteta smenio tadašnji ministar prosvete Mladen Šarčević 2018. godine. U rešenju o smeni kao glavni razlozi su nezakonit doktorat rektorovog sina Aleksandra Arsenijevića, koji je upisao doktorske studije, a nije položio sve ispite niti završio fakultet, zatim se kao razlog navodi i rešenje Agencije za borbu protiv korupcije o smenjivanju Arsenijevića.

Kao razlog se navodi i to što organi Univerziteta i Medicinskog fakulteta nisu postupali po preporukama ministarstva i Agencije za borbu protiv korupcije.

Upravni sud je pre dve godine poništio rešenje o smeni Arsenijevića.

Izvor : Tanjug, Blic

Post Author: Milan

Ostavi komentar