Udruženje veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije obeležilo slavu

Udruženje veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije obeležilo slavu Svetog Teodora Stratilata. Pored mnogobrojnih veterana i članova porodica poginulih pripadnika organa bezbednosti i vojne policije, rezanju slavskog kolača u prostorijama Udruženja u ime grada Kragujevca prisustvovao je Dejan Ružić, v.d. načelnika Gradske uprave.

Čestitajući im slavu, Ružić se zahvalio svim pripadnicima Udruženja što su životima branili svoju otadžbinu i sigurnost naše zemlje i poželeo puno uspeha u daljem radu.

Krsnu slavu Svetog Teodora Stratilata koju danas obeležavamo u Kragujevcu narednih godina obeležavaćemo i u drugim gradovima širom Srbije, rekao je Blagoje Ljubisavljević, predsednik Izvršnog odbora Udruženja. Sa ovim svecem naši veterani se poistovećuju jer je Stratilat bio ratnik koji je zbog vere stradao i nije se odrekao svojih ubeđenja tako se i naši borci nikada nisu odrekli patriotizma i rodoljublja. Za nas je Kragujevac simbol i centralno mesto jer su mnogi veterani iz ovog grada i okoline bili u prvim redovima u odbrani otadžbine. Udruženje koje postoji skoro tri godine postiglo je značajne rezultate. U proteklom periodu smo obišli sva spomen obeležja, okupili sve porodice poginulih ali i pomogli socijalno ugroženim porodicama želeći da tako damo primer drugima. Udruženje veterana čine pripadnici organa bezbednosti i vojne policije, članovi porodica pogunulih veterana, aktivni pripadnici vojske RS ali se mogu učlaniti i građani koji poštuju naš statut, odredbe. Udruženje broji skoro hiljadu članova i svakog dana nam se priključuju novi članovi, rekao je Ljubisavljević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar