Udruženje boraca obeležilo svoju slavu

Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Kragujevca danas je rezanjem slavskog kolača u prostorijama udruženja obeležilo svoju slavu – Mitrovdan, u prisustvu članova i mnogobrojnih zvanica. U ime grada, rezanju kolača prisustvovala je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Damnjanović je istakla da ovo udruženje predstavlja jakog partnera i pouzdanog saradnika lokalne samouprave kada je reč o zaštiti boraca i njihovih prava.

Zahvaljujući Udruženju ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, i zajedno sa njim, grad čuva tradiciju i uspomenu na one koji su živote položili za odbranu naše otadžbine. Ovo udruženje okuplja oko 200 članova i ima socijalni i humanitarni karakter jer brine o porodicama poginulih boraca. Oni brinu o njihovoj stambenoj podršci, radnom angažovanju i ostalim socijalnim potrebama.

Grad kroz podršku programima u oblasti socijalne zaštite pruža finansijsku podršku udruženjima i boračkim organizacijama. Sva boračka udruženja koja postoje na teritoriji grada predstavljaju produženu ruku lokalne samouprave, jakog partnera i dobrog i pouzdanog saradnika koji brine o zaštiti boraca i njihovim pravima – kazala je Gordana Damnjanović.

Predsednik Udruženja, Milan Andrić istakao je da udruženje postoji 29 godina. Zahvaljujući Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja i Gradu Kragujevcu realizuje projekte koji podrazumevaju zdravstvenu i psiho-socijalnu podršku članovima udruženja. Kroz ovaj projekat angažovani su lekari različitih struka koji pomažu članovima udruženja i njihovim porodicama. Ponekad, po rečima Milana Andrić, ljudima je potrebo samo da čuju živu reč i da popričaju sa nekim, pa su im prostorije udruženja uvek otvorene.

Na dan slave, položeni su i venci i cveće kraj spomenika „Uspenje“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar