U šumadijskom upravnom okrugu zadovoljni

U prisustvu predsednika svih opština Šumadije i gradonačelnika Кragujevca Radomira Nikolića, danas je održana peta sednica Saveta Šumadijskog upravnog okruga, na kojoj je bilo reči o stanju javne bezbednosti.

U prvih 11 meseci ove godine, na području Policijske uprave Кragujevac izvršeno je 1.804 krivičnih dela, što je za 420 manje u odnosu na isti period 2017. godine, pokazuje izveštaj o stanju bezbednosti na području Šumadijskog okruga. Otkriveno je 255 dela privrednog kriminala. Procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim počiniocima je, kao i prošle godine, oko 60 odsto.

Znatno je smanjen broj krivičnog dela nasilje u porodici, u odnosu na isti preiod prošle godine. Broj maloletnih izvršilaca je gotovo isti u poslednjih nekoliko godina.

Prisutna je stalna aktivnost na suzbijanju narkomanije. Zaplenjeno je više od 260 kilograma marihuane i manje količine kokaina, heroina, hašiša.

U oblasti javnog reda i mira, prema izveštaju Policijske uprave Кragujevac, stanje je povoljno. Broj prekršaja je smanjen za 60 u odnosu na isti period prošle godine, što je oko 18 odsto.

Što se tiče bezbednosti saobraćaja, dogodilo se 795 saobraćajnih nezgoda, što je za 5 odsto manje u odnosu na prošlu godinu. Broj poginulih lica u saobraćajnim nezgodama je smanjen u odnosu na 2017. godinu.

Opšta ocena Saveta je da je stanje bezbednosti na području Šumadijskog upravnog okruga zadovoljavajuće. Ipak, članovi saveta Šumadijskog upravnog okruga složili su se da je neophodno formiranje Saveta za bezbednost u svim opštinama i gradovima, u cilju što efikasnije koordinacije rada svih službi i sprečavanja krivičnih dela.

Post Author: Milan

Ostavi komentar