U Srbiji osnovana pošta

Rođen je 1782 godine Nikolo Paganini, italijanski virtuoz na violini i kompozitor. Nenadmašni majstor violinske tehnike, Paganini je oduševljavao slušaoce u tolikoj meri da su mu pridavane magične moći. Komponovao je violinske koncerte, sonate, kamernu muziku i čuvena „Kapriča“ za solo violinu.

Ministarstvo unutrašnjih dela je aktom o „ustrojenju poštanskog zavedenija“ osnovalo 1843 godine državnu poštu u Srbiji.

U Njujorku je 1904 godine počela sa radom podzemna železnica. Danas je njujorški metro najveći i najrazvijeniji u svetu.

Predat je 1935 godine u saobraćaj železničko-drumski Pančevački most Kralja Petra II na Dunavu kod Beograda, iz čijeg je naziva po dolasku komunista na vlast posle Drugog svetskog rata izbačeno kraljevo ime.

Ministarstvo pravde SAD objavilo je 1994 godine šokantan podatak da je zatvorska populacija prvi put u istoriji dostigla broj od milion ljudi. Broj od 1.012.851 zatvorenih muškaraca i žena u federalnim zatvorima nije pri tom uključivao lokalne zatvore, gde je otprilike oko 500.000 ljudi zatvoreno na kraći period. Time su Sjedinjene Države postale druga zemlja na svetu po stopi hapšenja, iza Rusije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar